Csak néhány lépés Dubaj!

Kedves Intézményvezető!

Egy különleges lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmét, amely az Ön által vezetett oktatási intézmény számára fontos kihívás, a diákoknak pedig egy életre szóló élmény lehet.

A Dubajban jövőre megrendezendő világkiállítás egyik résztvevője, Spanyolország online Diáksakk-Világtornát hirdet. A világban eddig példa nélküli internetes versenyre az expón résztvevő csaknem 200 ország iskolái nevezhetnek, így természetesen hazánk intézményei is. Minden oktatási intézmény előtt nyitott a lehetőség: azok számára is, ahol már működik a képességfejlesztő sakk, mint oktatási eszköz, vagy ahol csak tervezik ezt bevezetni.

A verseny 2020. november 16-án online kiesési rangadókkal indul, majd a döntőbe jutott csapatok 2021-ben az expó helyszínén, azaz Dubajban élőben mérkőzhetnek meg egymással – 2021 Őszén. A döntőbe jutott magyar csapat utazását és ott tartózkodását az Expo 2020 Magyarország Nkft. biztosítja. Sőt, már a felkészülését is a legjobb feltételekkel kívánjuk segíteni: egy alkalommal Polgár Judit nemzetközi nagymester konzultál majd a diákokkal.

Az induló csapatok 7 játékosból, 2 tartalék játékosból, egy csapatkapitányból és egy felnőtt kísérőből állnak. A játékosok esetében a résztvevői korhatár 16 év (2003. december 31. után születtek). Az online rangadók esetében minimális technikai feltételeket kell biztosítani. (Optikai kábeles vagy ADSL kapcsolat; Windows 8 vagy 10 operációs rendszert futtató számítógépek; E-mail, Skype vagy WhatsApp kapcsolat, mivel a szervezőkkel a verseny napjain csak és kizárólag ezeken a csatornákon keresztül kommunikálnak a versenyzőkkel).

Kérjük, fontolja meg, milyen különleges lehetőséget kínál ez a Diáksakk-Világtorna az Ön által vezetett intézmény diákjainak, hiszen a döntőbe jutott csapatok a világ minden tájáról érkezett tanulókkal találkozhatnak egy példa nélküli eseményen..

Regisztrációs határidő: 2020. november 12.
A verseny kezdete: 2020. november 16.

További részletekért és teendőkért, kérjük, keressen minket a dancsik.tunde@pjsa.hu e-mail címen.Üdvözlettel,
Polgár Judit és az Expo 2020 Magyarország csapata

Ez az oldal sütiket ("cookie") használ, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Oldalaink böngészésével elfogadja ezt.
Részletes információ Értem