Akkreditált képzés pedagógusoknak

A TEHETSÉGFEJLESZTŐ SAKK, MINT OKTATÁSI ESZKÖZ, VÁLASZTHATÓ TANTÁRGY AZ ISKOLÁKBAN!

A Polgár Judit Sakk Alapítvány 30 órás akkreditált képzést indít a NAT-ban, 2013-tól választható Képességfejlesztő Sakk általános iskolai tantárgyban, vagyis a nemzetközi BELMA díjas Sakkpalota programban alkalmazandó módszer elemeinek megismertetésére.

 A továbbképzés óraszáma: 

30 óra

 A továbbképzés helyszíne:

 Budapest

 A képzés díja:

50.000 Ft

A továbbképzés célja: A Polgár Judit Sakk Alapítvány egy egyedülálló, új módszertani programot dolgozott ki az általános képességfejlesztésre, a logikus és kreatív gondolkodás elősegítésére, a digitális korban fellépő gondolkodásfejlődési hiányosságok pótlására. A Nemzeti Alaptantervben, az általános iskolák alsó tagozatában, 2013-tól válaszható tantárgyként szereplő új tárgy a sakk alapszabályait és eszközrendszerét használva épül be a normál tanterv alaptantárgyaiba, előmozdítva ezzel azok készségszintű elsajátítását. Az akkreditált képzés megismerteti a résztvevőket a módszer elemeivel, és napi gyakorlatban alkalmazható ötletekkel, megoldásokkal, praktikumokkal segíti a képességfejlesztő sakk oktatása iránt érdeklődő pedagógusok munkáját.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a tanfolyami helyek száma korlátozott, ezért a jelentkezés sorrendjében biztosítjuk a tanfolyami helyeket. A tanfolyamon való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a jelentkezési lap visszaküldésével lehet megtenni.

 Részletes program

 Képzés ismertető

 Képzési időpontok és jelentkezés

További információ: sakkpalota@polgarjudit.hu

Az Európai Parlament 2012. március 17.-én deklarációt adott ki a sakk iskolai bevezetésének támogatásáról. Az Európai Uniós szakmai bizottság tagjaként, a világtörténelem valaha élt legjobb női sakkozójának választott Polgár Judit Magyarországon négy évfolyamra szóló képességfejlesztő sakk kerettantervet készített az általános iskolák alsó tagozata számára.

Ez az oldal sütiket ("cookie") használ, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Oldalaink böngészésével elfogadja ezt.
Részletes információ Értem