Akkreditált képzések pedagógusoknak

A TEHETSÉGFEJLESZTŐ SAKK, MINT OKTATÁSI ESZKÖZ, VÁLASZTHATÓ TANTÁRGY AZ ISKOLÁKBAN!

Az Európai Parlament 2012. március 17.-én deklarációt adott ki a sakk iskolai bevezetésének támogatásáról. Az európai uniós szakmai bizottság tagjaként, a sakktörténet valaha élt legjobb női sakkozójának választott Polgár Judit négy évfolyamra szóló képességfejlesztő sakk kerettantervet dolgozott ki az általános iskolák alsó tagozata számára.
A Nemzeti Alaptantervben, az általános iskolák alsó tagozatában 2013-tól választható tantárgyként szereplő „Képességfejlesztő sakk” a sakk alapszabályait és eszközrendszerét használva épül be a normál tanterv alaptantárgyaiba.

A módszer alkalmazására kidolgozott akkreditált képzések

  • Az 1-2. osztályos tanítóknak szóló megismerteti a résztvevőket a módszer elemeivel, és a napi gyakorlatban alkalmazható ötletekkel és megoldásokkal segíti a pedagógusok munkáját.
  • A 3-4. osztályban tanítóknak szóló kurzus az alapképzésen elsajátított ismeretekre épül, a pedagógusok külön tárgyként vagy oktatási eszközként alkalmazhatják a képességfejlesztő sakk kínálta lehetőségeket a nagyobb gyerekek oktatásában.
Ez az oldal sütiket ("cookie") használ, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Oldalaink böngészésével elfogadja ezt.
Részletes információ Értem Elutasítás