ÚJ SAKKPALOTA SOROZAT

A 4-8 éves gyerekeknek szóló interaktív és családbarát, otthoni használatra készült könyvsorozat a 2024-ben struktúrájában frissített Sakkpalota Program jellegzetességeit és képi világát tükrözi. A hatkötetes sorozat koncepciójában a Sakkpalota hat mesebábja különböző szuperképességekkel rendelkezik, ezek a képességek egy-egy fejlesztési területhez kapcsolódnak. A könyvekben a bábok otthona, a palota is más-más arcát mutatja.

Minden kötetnek más mesebáb a főszereplője, így az egyes részekben eltérő a kiemelt fejlesztési terület. A sorozat egészét a komplex képességfejlesztés határozza meg. 

Polgár Judit egy-egy könyvben hat mesén, valamint több mint száz játékos feladványon vezeti végig a gyerekeket, akik valójában a szülővel (felnőttel) közösen ismerik meg a Sakkpalota mesevilágát. A kreatív próbatételek közben a gyerekek figyelme, logikus gondolkodása, kreativitása, mozgáskoordinációja, valamint a nyelvi, érzelmi és szociális képessége egyaránt fejlődik. Miközben sikerélményben van részük, elsajátítják a sakk alapjait is: képesek eligazodni a sakktáblán, megtanulják a bábok lépés- és ütésmódját, valamint a sakknyelvet.

A Sakkpalota sorozat leghatékonyabb felhasználására az alábbi sorrendet ajánljuk.

A sorozat megvásárolható a könyvesboltokban vagy megrendelhető itt.