JÁTSSZ JUDITTAL!

Legyél te is bajnok!
„Ezt a könyvet azoknak a gyerekeknek írtam, akik már ismerik a sakk szabályait, és szeretnének elmélyedni ebben a csodálatos játékban, később pedig talán versenyen is kipróbálnák magukat. Vagyis ez a kötet neked szól, hogy te is bajnok lehess!”

A sakktörténet legjobb női játékosa, Polgár Judit motiváló, rövid személyes történetekben mesél arról, hogy az elméleti alapokat, a játék szabályait és filozófiáját hogyan alkalmazza a gyakorlatban, a mindennapokban.

A logikusan egymásra épülő feladatok,

  • a sakkos gyakorlójátékok
  • a rejtvények
  • a villámkérdések

kettős célt szolgálnak: bevezetik a gyerekeket a sakk elméletébe, és elmélyítik a tudásukat. A könyv megvásárolható a könyvesboltokban, vagy megrendelhető itt.


Play Magnus app (iOS / Android)
A Play Magnus applikációnak köszönhetően – virtuálisan – valóra válhat a sakkszerető gyerekek és felnőttek álma: Polgár Judit ellen tehetik próbára a tudásukat. Az alkalmazáson belül, a „Play Judit” szekcióban 7 eltérő játékerősségű Judit-profil közül választhatunk, az 5 évestől a 29 évesig. Az app fejlesztése során részletesen elemezték Polgár Judit adott életkorban lejátszott partijait, az algoritmus feltérképezte és adaptálta a megnyitásokat, a kombinációs készségeket és a Juditra jellemző támadó stílust.

Agytorna kezdőknek és haladóknak!
Chess.com Bot
Még egy lehetőség a bátraknak: a világ legnépszerűbb sakkoldala is megalkotta a sakktörténet legjobb női játékosa, Polgár Judit „robotprofilját”. A 2735 pontos játékerősség azt jelenti, hogy a sakkrajongók a pályafutása csúcsán lévő Judittal, pontosabban a róla mintázott „chess bottal” játszhatnak a Chess.com oldalán a Play Computer aloldal Top Players szekciójában.